Welke opnamestudio past bij jou?


In Den Haag zijn er vele studio’s te vinden waar jij jouw muziek kunt opnemen. Maar welke past er bij jou? Check hier een aantal studio’s en wie weet zit er iets voor jou tussen.

Hollandspoor studio's

Ook Popradar heeft een studio in huis, dat is de Hollandspoor studio’s. Dit is een ruime studio met een goede bereikbaarheid. De studio is al door talloze Haagse bands gebruikt. Ook zijn er met de Popradar Recordings tien artiesten de Hollandspoorstudio's ingedoken om te laten zien waar hun de afgelopen tijd mee bezig zijn geweest. Van punk tot emotionele ballads, alles kwam voorbij.

The Womb

The Womb wordt al in overvloed gebruikt door vele muzikanten in Den Haag. The Womb is bedoeld als een laagdrempelige muzikale broedplaats waar verschillende producers/engineers en bands met een passie voor muziek terecht kunnen om hun project op te nemen.

Basementstudio

De Basementstudio in Den Haag heeft een oppervlakte van 120 m2 en bevat een huiselijke sfeer. In deze studio is onder andere de eerste demo van DI-RECT opgenomen. Artiesten die hier ook hun muziek hebben opgenomen zijn: Soul Sister Dance Revolution, Taymir en All Missing Pieces.

Sahara Sound studio

De Sahara Sound studio is begonnen als een kleine digitale studio die met de jaren is uitgebreid. De studio bestaat nu al 10 jaar. Je kunt er zowel gebruik maken van digitaal (wat oneindig bewerkt kan worden) als analoog (wat een betere sound kan geven). Ook maken ze gebruik van pre-productiesessies om studiotijd te besparen. Bands die hier hun muziek hebben opgenomen zijn onder andere: The Bohemes, Hally Venray en Wim Akkermans.

Parksound studio

Vlakbij Holland Spoor zit Parksound studio. De Studio heeft een geluidstudio die bestaat uit een geïsoleerde opname-en regieruimte. De ruimtes zijn volledig ingericht en akoestisch aangepast voor bands en muziekensembles, instrumenten en voice-overs. Naast het opnemen en mixen van EP's, demo's en albums hebben zij zich gespecialiseerd in het aanleveren van meersporen-opnames van live gespeelde drums.

Inner Island studio

De Inner Island studio kun je vinden aan de grens van Loosduinen en Houtwijk, boven een timmermansbedrijf. De oprichters Bram Bol en Ingmar Spaaij, (bandleden van Shifting Daylight) vielen voor deze studio die in de eerste plaats was bedoeld voor hun band Shifting Daylight. Maar al gauw begonnen ze ook andermans muziek op te nemen. Het enige wat ze willen is een affiniteit met de muziek die wordt opgenomen en ze willen er wat aan kunnen toevoegen. Daarnaast is het zo dat de studio niet zonder hun gehuurd kan worden, maar je kunt ze wel inhuren als producers voor in de studio.