Music Support

Over Music Support

Haagse muzikale acts en muzikanten van beginner tot professional kunnen bij Popradar Music Support vrijblijvend aankloppen voor advies, kennis en netwerk. Bijvoorbeeld als je vragen hebt over de promotie van je act, of je hebt een aantal songs geschreven en je weet niet hoe nu verder. Ook kun je bij ons aankloppen voor financiele hulp. Maar ook voor vragen over bijvoorbeeld rechten kun je bij ons terecht. Hebben we geen antwoord op je vraag? Dan spreken we ons grote netwerk voor je aan. 
Wil jij Music Support? Vul dan dit formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 


Music Support organiseert regelmatig masterclasses, workshops en seminars waarin onderwerpen als bijvoorbeeld studiotechniek, shows boeken, media, nieuwe muziek releasen, songwriting, rechten en management worden uitgelicht. Ook kun je vrijblijvend om persoonlijk advies vragen en bestaat de mogelijkheid om financiële ondersteuning aan te vragen op projectbasis. 

Financiële ondersteuning

Popradar Musicsupport - Financiële ondersteuning voor acts

De financiële ondersteuningsregeling van Music Support is bedoeld voor Haagse muzikanten en Haagse acts die binnen het brede spectrum van popmuziek werken. Je kunt ondersteuning aanvragen voor tournees in binnen- en buitenland, audio- en video-opnames, coaching ten behoeve van de ontwikkeling van jouw act en optredens opshowcasefestivals in binnen- en buitenland. Vind hier de uitgebreide criteria. 

Music Support draagt bij aan de realistische onkosten in dienst van je project. Music Support stimuleert ondernemerschap, creativiteit, professionalisering en professionaliteit. We denken graag met je mee over de haalbaarheid en efficiëntie van je project en planning.

Aanvragen kunnen gedurende het hele jaar ingediend te worden. De aanvraag mag niet later dan zes weken voor de startdatum van het project worden ingediend.
Het bedrag dat je aanvraagt bedraagt niet meer dan 1/3e van de totale begroting van het project. Music Support keert maximaal €2.000,- uit per project.

Wil jij Music Support? Meld je dan eerst aan via het online contactformulier en we helpen je verder!

Wil je op de hoogte blijven van de mogelijkheden en evenementen vanuit Popradar Music Support? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. 

POPregeling - Financiële ondersteuning voor organisatoren

Voor wie is POP bedoeld?

POP is voor organisaties die zich in Den Haag bezighouden met (pop)muziek. De regeling helpt nieuwe initiatieven verder in de ontwikkeling. Ook bestaande initiatieven kunnen geld aanvragen voor nieuwe programma-onderdelen.

Vanuit het Haagse Meerjaren Beleidsplan Kunst en Cultuur (2021-2024) is jaarlijks € 20.000,- beschikbaar voor projecten, programmering en festivals die de Haagse popcultuur ten goede komen.

De POP is gericht op organisaties/initiatieven met een rechtsvorm, initiatieven zonder rechtsvorm hebben de kans om bij het Haags Overleg Popmuziek een samenwerkingspartner te vinden, zodat de aanvraag door deze organisatie als 'host' kan worden ingediend. Zo krijgen nieuwe initiatieven ook de kans om (gedeeltelijke) financiering voor hun plannen te ontvangen en kan er makkelijk kennis en expertise worden gedeeld. Acts kunnen tijdens het overleg informatie krijgen over onze financiële  ondersteuning Projectregeling Popmuziek Den Haag.

Klik hier voor de Algemene Criteria Project Regeling Popmuziek Den Haag, POP
Download hier het aanvraagformulier
Download hier het evaluatieformulier

Hoe werkt POP?

Je kunt maximaal drie jaar op een rij voor hetzelfde onderdeel een bijdrage ontvangen vanuit POP. Het geld moet aan de inhoudelijke kant worden besteed.  Bekijk voor alle details de Algemene Criteria. De aanvragen worden ieder kwartaal beoordeeld, dus dien je aanvraag voor 1 januari, 1 april, 1 juli of 1 oktober in. Projecten die (nog) geen financiële bijdrage van de gemeente Den Haag ontvangen, krijgen hierbij voorrang. Ontvang je wel al een financiële bijdrage, geef dan expliciet in je aanvraag aan welk (nieuw) onderdeel een bijdrage vanuit POP nodig heeft en waarom. Om een saanvraag te doen is het belangrijk dat je organisatie een rechtspersoon is of heeft (stichting, vereniging) of een rechtspersoon als 'host', het project compleet weet te omschrijven en heldere begrotingen en afrekeningen indient. Het POP-budget wordt financieel en administratief beheerd door het Paard. Ingediende projecten worden vier keer per jaar aan de criteria getoetst en beoordeeld door de directies van het Paard en Popradar Den Haag onder onafhankelijk voorzitterschap van de Popunie uit Rotterdam. Om de beoordeling van aanvragen zo transparant mogelijk te houden kunnen deze drie organisaties geen aanvraag doen voor eigen activiteiten of projecten.

Project Regeling Popmuziek Den Haag, POP aanvragen kunnen per mail gericht worden aan: Tom van der Vat, voorzitter POP Den Haag tom@popunie.nl.

De Gitarendokter

Gitaar stuk gemept op het podium?! Geen paniek! Meet Kees Schraven, de enige echte Gitarendokter. Bij Kees kun je terecht voor gratis advies over je (bas)gitaar, versterkers, pedalen of microfoons. Met een beetje geluk fixt 'ie het ook nog voor je. Hij brengt daarbij alleen materiaalkosten in rekening.

Sinds eind september 2014 staat de teller inmiddels op 817 snaarinstrumenten, 270 versterkers/combo's en 385 overige zaken, zoals pedalen, microfoons, koffers, etc.

Je vindt hem om de week op donderdag vanaf 19.00 uur in de werkplaats op de eerste verdieping (trap bij de ingang op en meteen rechts).

De volgende spreekuren zijn op onderstaande data vanag 19:00

  • 9 mei
  • 23 mei
  • 6 juni
  • 20 juni
  • 4 juli
  • 18 juli 

Opnamestudio

Al bijna 30 jaar bruist het van de creativiteit op onze zolder. Hier vind je namelijk HollandSpoorStudios. In deze professionele opnamestudio kun je terecht voor opnames, mix en mastering. HollandSpoorStudios is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een bekende springplank voor bands en artiesten.

HollandSpoorStudios... serious about your next recording!

Meer info? Kijk op facebook, stuur een mailtje naar info@hollandspoorstudios.com of bel naar 088 0241405. 

Muziekles

Ready To Play

In ons oefencentrum is Ready To Play de ontmoetingsplaats voor alle muzikanten. Hier ontmoet je andere muzikanten om mee in een band te spelen, samen optredens te regelen en om mee te jammen. Vergroot je netwerk en maak gebruik van al hun optreedmogelijkheden, bandcoaching, lessen, workshops en nog veel meer! Er worden lessen en workshops gegeven aan gitaristen, vocalisten, songwriters, basgitaristen, toetsenisten, drummers en bands in een enthousiaste omgeving met inspirerende coaches. 

Veel bands en songwriters in Den Haag zijn reeds ondersteund door Ready To Play. Je krijgt les van bekende en/of geschoolde muzikanten die actief zijn in de professionele muziekwereld. Ready To Play heeft inmiddels ook al een flink aantal talenten met succes voorbereid op het toelatingsexamen voor conservatoria en andere muziekopleidingen voor beroepsmuzikanten. Ready To Play is de snelst groeiende organisatie op het gebied van muziekeducatie. Nieuwsgierig van wie je les krijgt? Check ons team.

Meer informatie? Bezoek de website van Ready To Play.

Drumschool Stefan van de Brug

Drumschool Stefan van de Brug is al jaren een van de populairste drumscholen van de regio. Sinds 2014 is de drumschool volgens lezers van de Slagwerkkrant een van de beste van de Benelux. Bij Drumschool Stefan van de Brug wordt 7 dagen per week privéles gegeven en worden regelmatig workshops en leuke uitjes georganiseerd.   

Ben je nieuwsgierig geworden? Bezoek de website van Drumschool Stefan van de Brug.


Nieuws

Tips van Tijs

Ben je op zoek naar geld om je project te funden? Wil je leren hoe je het best geboekt kunt worden? Of ben je op zoek naar een doordacht marketingplan? Lees dan snel verder.

Welke opnamestudio past bij jou?

In Den Haag zijn er vele studio’s te vinden waar jij jouw muziek kunt opnemen. Maar welke past er bij jou? Check hier een aantal studio’s en kijk wat er bij jou past.

Beat to Beats pt.1

Shelley Wallenburg neemt ons mee door de popgeschiedenis van Den Haag. In deel 1 begint ze bij de Indo-rock en eindigt bij de punk. Ook interviewt ze Jonathan van der Haak van de band Disturbance.

Beat to Beats pt.2

Shelley Wallenburg neemt ons mee door de popgeschiedenis van Den Haag. In deel 2 belicht ze de bubbling scene en praat ze met MC Stiko

Beat to Beats pt.3

Shelley Wallenburg neemt ons mee door de popgeschiedenis van Den Haag. In deel 3 gaat ze in gesprek met Martijn Verlinden.

Popradar Spotlight: Milu Chen

Milu Chen is een multidisciplinair artiest en event organisator uit Den Haag. Zo maakt ze met haar platform “High On Catnip” videoclips, animaties en televisieprogramma’s.

Popradar Spotlight: Conchitta Bottse

We spreken haar over de rol van muziek in haar jeugd, hoe ze bij het PAARD terecht kwam en welke persoonlijke eigenschap haar vooruit helpt in haar werk.

Popradar Spotlight: Michelle Geraerts

Michelle Geraerts is de afgelopen drie jaar actief in de Nederlandse muziekscene als bassiste van The Klittens. Uit de krochten van de underground is de band uitgegroeid tot een interessante indie-fuzz act met catchy hooks en meeslepende energie. Ondanks corona hebben The Klittens grote stappen gezet en komt er zelfs een debuut-EP die niet meer lang op zich laat wachten.

Popradar Spotlight: Luca Sarsanszky

Luca Sarsanszky is A&R bij Warner Chappell, De internationale muziek-publishing tak van Warner Music Group. Als onderdeel van het creative team is hij medeverantwoordelijk voor het scouten van talent en het begeleiden van de artistieke en commerciële ontwikkeling van songwriters, producers en artiesten uit hun roster.

Popradar Spotlight: Nordin Besling

Nordin is een upcoming latin/pop/afro artiest uit Den Haag. Hij won tijdens het Bevrijdingsfestival de muziekwedstrijd Talent Event en is samen met Sharwin Sax en The Blond Afro een nieuwe groep genaamd “The Backseatboys” begonnen die gisteren hun eerste single uitbrachten. Ook is hij radio-DJ bij FunX waar hij een podium biedt aan urban talent.

Popradar Spotlight: Arend Dijkstra

Arend Dijkstra is leadzanger en songwriter bij The Great Communicators. in 2014 had de band een vliegende start met hun EP “Bide Your Time” en speelden ze door heel Nederland. Daarna vlogen ze een tijdje onder de radar, maar nu zijn ze terug met verse songs en een vernieuwde sound.

Popradar Spotlight: Dimoh

Dimoh is een R&B/hiphop artiest uit Sierra Leone. Hij streek neer in Den Haag voor een studie internationale betrekkingen, maar stortte zich al snel volledig op muziek. Begin dit jaar bracht Dimoh de single “Slow Down” uit en zijn debuutalbum “Kumba” ziet sinds kort het levenslicht. Dimoh is een getalenteerde vocalist met een eigen internationale sound.

Popradar Spotlight: Fleur van Ham

Fleur van Ham is A&R Manager voor artiesten als AVA NOVA en IEWL . Ook is ze art director en fotograaf bij Mispoes, een collectief dat feesten door heel Den Haag geeft en muziek uitbrengt. Ze regisseerde en filmde de teaser van AVA NOVA voor het nummer “Paranormal”.

Popradar Spotlight: Hermes Barzelini

We hebben hem tijdens de afgelopen Haagse Popnacht, waar hij met zijn videoclip van de song “Acceptatie” genomineerd was voor “Beste Video”, al mogen zien vlammen: Hermes Barzelini. Hermes is een opkomende rapper uit de Haagse Schilderswijk/Transvaal. Hij neemt je mee in zijn wereld via een storytelling flow in combinatie met directe bars.

Popradar Spotlight: Mariseya

Mariseya is een opkomende Haagse Afro/Fusion/R&B artiest en songwriter. Met haar Afropop nummers speelde ze onder andere op het Afro Vibes Festival en Green Garden. Ze zit ook in de band “Arp Frique”, waarmee ze optrad in Nederland, maar ook in Thailand en Indonesië. Vorige maand dropte ze haar nieuwe single “Go Kolo” en nu werkt ze toe naar haar debuut EP.

Popradar Spotlight: Sophie Straat

Als er een new kid in onze town is, dan is dat wel Sophie Straat. De volkszangeres speelde met haar levensliederen over de Amsterdamse gentrificatie op Eurosonic Noorderslag, gaf vorig jaar meerdere shows in het Paard samen met Goldband, en bracht afgelopen week de single “Tweede Kamer” uit als pleidooi voor meer vrouwen in de Haagse politiek.

Popradar Spotlight: Roos Meijer

Roos Meijer is songwriter en muzikant. Afgelopen week bracht ze met haar band Maida Rose de debuut single “Harmony Of Heartache” uit. Hun melancholische dreampop trekt je mee in de wereld van de jongvolwassenheid en de struggles die daar bij horen. Daarnaast schrijft Roos met haar solo project over sociale misstanden en deelt ze ervaringen van onder andere vluchtelingen in haar lyrics.

Popradar Spotlight: Juulz

Juulz is een upcoming singer/songwriter, rapper en producer uit Den Haag met een excentrieke eigen stijl. Hij combineert dikke hiphop beats met snijdende punk vocals en schurende gitaren en geeft via zijn gevoelige lyrics een inkijkje in zijn belevingswereld. Vorig jaar ging hij er vandoor met de “Popradar Music Support Award” en morgen dropt hij zijn nieuwe single “Question Marks”.

Popradar Spotlight: Tess Merlot

De eerste keer dat Tess Merlot Jacques Brel hoorde zingen sloeg de bliksem in. Ze vormde de band Tess et les Moutons en honderden shows later is haar doel onveranderd: “de menselijke ziel naar de oppervlakte brengen via het Franse lied. Wie is deze Haagse Francofiel, wat inspireert haar in het maken van muziek en wat zijn haar plannen voor in de toekomst?

Popradar Spotlight: Frandjescka Balootje

Het zou heel goed kunnen dat Frandjescka Balootje je al eens aansprak vanaf een podium. Als host #TheLadyMC en zelfbenoemd professional smileyface presenteert ze events zoals GUAP Night, Ook Van Jou Festival, Winternachten en Bevrijdingsfestival Den Haag. Daarnaast is ze als radio DJ elke week te horen op Den Haag FM in het programma Young Agga. Ook maakt ze educatief programma voor theater & filmhuis Dakota en heeft ze een podcastserie met haar vriendinnen: “My Girlfriends”.

Popradar Spotlight: Dinaira Scheffers

Dinaira Scheffers is de vrouw achter de Nederlandstalige indiepop band AAPNOOTMIES. Muzikale inspiratie haalt ze uit bands als Jónsi, Sigur Rós, Bon Iver en Unknown Mortal Orchestra, maar ondanks Engelstalige inspiraties uit zij haar verhaal in haar moedertaal. De nieuwe EP ‘Timor’ is uit, de nieuwe single ‘Kantlijn’ is net gereleased.

Popradar Spotlight: Sherwin Blijd

Als muzikant, matchmaker cultuur en oprichter van het urban platform GUAP houdt Sherwin Blijd zich al jaren bezig met het op de kaart zetten van de Haagse urban scene. “Het inspireren van mensen via het vertellen van een eigen verhaal is wat mij betreft de essentie van het leven en is iets wat ik altijd zal blijven doen.”

Popradar Spotlight: Maud Akkermans

Met Popradar Spotlight belichten we figuren uit de Haagse muziekwereld om een breder beeld te geven van wat er op dit moment speelt in de scene. Hoe zijn ze gekomen waar ze nu zijn, waar werken ze op dit moment naartoe en door welke muziek laten ze zich inspireren?

Popradar Spotlight: Nike Ayinla

Met Popradar Spotlight belichten we figuren uit de Haagse muziekwereld om een breder beeld te geven van wat er op dit moment speelt in de scene. Hoe zijn ze gekomen waar ze nu zijn, waar werken ze op dit moment naartoe en door welke muziek laten ze zich inspireren?

Popradar Spotlight: Justin van der Weijde

Met Popradar Spotlight belichten we figuren uit de Haagse muziekwereld om een breder beeld te geven van wat er op dit moment speelt in de scene. Hoe zijn ze gekomen waar ze nu zijn, waar werken ze op dit moment naartoe en door welke muziek laten ze zich inspireren?

Popradar Academy MONEY TALKS #2 Binnen de regeltjes

In aflevering #2 van MONEY TALKS vertelt Josine je meer over de juridische aspecten bij financiële schade door het coronavirus. Wat zijn nou eigenlijk je rechten als een opdracht of optreden in gevaar kom? Daarnaast komt er nog wat belastingadvies aan bod en tippen we interessante websites die je in de gaten kunt houden als zzp-er in coronatijd.

Popradar Academy MONEY TALKS #1 Regelingen voor ZZP-ers

In deze aflevering: Wat zijn TOZO en TOGS regelingen? Waar kun je terecht voor het aanvragen van financiële compensatie en hoe maak je nou een goeie prognose van je inkomsten de komende maanden? Josine to the rescue!

Pip Blom: The Road

Drie jaar geleden haalde Pip Blom zich een droom op de hals: spelen op het muziekfestival Glastonbury in de UK. Ze hield een blog bij en 3voor12 Noord Holland maakte hierover een korte documentaire