Ondertussen in Popradar: Tjebbe Borggreve van Bandsessies
In de rubriek "Ondertussen in Popradar" belichten we een band, act, muziekdocent, organisatie of ander bekend figuur vanuit de oefenruimten van ons historisch pand in Loosduinen. Van djembé-groep tot yogadocent, van metalband tot DJ. Zij geven je een kijkje achter de schermen van hun repetitie of workshop. Wat maakt zo’n workshop nou geslaagd? En hoe houd je het gezellig als je als band al meer dan 15 jaar samen speelt?

Tjebbe Borggreve
Sinds 2004 is Tjebbe samen met Martin Pakvis en Martijn Schaepman muziek aan het maken met muzikanten uit de GGZ onder de naam “Bandsessies”. Bandsessies repeteert al tien jaar lang (!) één dag per week in Popradar. Ook treden ze vaak op bij festivals en poppodia in de buurt.

Bandsessies
“Na een sessie kom ik altijd thuis met een goed gevoel; dat ik iets heb gedaan wat een verschil maakt. Ik mag de hele dag lekker drummen, zingen, bassen en gitaar spelen en help daar ook nog eens mensen mee. Echt een win-win situatie als je het mij vraagt. 

We hebben door de jaren heen genoeg bizarre, leuke, mooie, ontroerende en hilarische momenten meegemaakt met Bandsessies. Wat echt onbetaalbaar is, is dat je mensen ziet groeien. Groeien in zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde. 

Er is een tv serie gemaakt door TV West "Onder de Paraplu" waar wij prominent in naar voren komen. Het openingsnummer van de serie is ook het titelnummer van onze tweede cd, “Baas van het Geraas". De tekst is geschreven door Tiemen Groen (alias Groenland) . Aflevering negen is een verslag van de eerste keer dat we op Parkpop stonden met onze deelnemers. Dat was een absoluut hoogtepunt.”

Corona
“Doordat Bandsessies officieel een dagbestedingsproject is vanuit stichting Anton Constandse kunnen we alweer een tijdje draaien gelukkig. We proberen weer wat momentum te creëren en het begint te komen. Dit is een project van de lange adem. Continuïteit is erg belangrijk voor de mensen waar we mee werken en juist dat konden we afgelopen tijd minder bieden. Dat was zeer frustrerend voor iedereen.”

Popradar
“Popradar is voor ons een fijne werkplek. We kennen iedereen ondertussen en dat voelt zeer vertrouwd. We worden aan alle kanten geholpen door het personeel. Leve Colin Holtzapffel en de Gitarendokter!”

Speciale nummers? 
“Ik wil graag drie nummers belichten van deelnemers uit het rijke verleden van Bandsessies die het zeker waard zijn om te luisteren:

Lafayette & Bandsessies - Passionate Curse

Klopox, Mc-Arch & Bandsessies - Criminal

Hetero Julio & The Gogetter & Bandsessies - Zorra uit Andora."

Benieuwd geworden naar de activiteiten van Bandsessies? Meer informatie vind je hier.