Ondertussen in Popradar: Wouter Mol van Siena


In de rubriek "Ondertussen in Popradar" belichten we een band, act, muziekdocent, organisatie of ander bekend figuur vanuit de oefenruimte van ons historisch pand in Loosduinen. Van Djembé groep tot yoga docent, van metal band tot DJ. Zij geven je een kijkje achter de schermen van hun repetitie of workshop. Wat maakt zo’n workshop nou geslaagd? En hoe hou je het gezellig als je als band al meer dan 15 jaar samen speelt?

Wouter Mol
De 28-jarige Wouter is sinds januari werkzaam als muziektherapeut bij Centrum SienaSiena is een organisatie voor kunstzinnige dagbesteding en individuele begeleiding en is sinds dit jaar gevestigd in ons gebouw. Daarnaast speelt Wouter in de band “Out of Skin”.

Werken bij Siena
“Het leukste aan werken bij Siena is dat de magie en het enthousiasme blijft hangen. Zowel bij de leden van Siena wanneer ze weer thuis komen als bij mij. Er is een Siena band ontstaan met leden die totaal verschillende achtergronden hebben. Daarin gebeurt elke keer wel iets bijzonders. Bijvoorbeeld dat twee leden spontaan het volkslied van Friesland beginnen te zingen of dat iemand opeens een vette solo neerzet.”

Corona
“Omdat wij als therapeuten werken, konden de dagbestedingsactiviteiten doorgaan. Dat bleek extra fijn omdat veel andere activiteiten voor de mensen waren weggevallen. Zo konden ze bij ons gelukkig nog steeds hun passie en energie kwijt. Werken tijdens de pandemie is hier veilig omdat de ruimtes groot genoeg zijn voor 1,5 meter afstand tussen elkaar. Ook in onze groepen.” 

Popradar
“Nu zitten we met Siena in de spiksplinternieuwe ruimte 6, maar voordat die klaar was zat ik ook vaak in ruimte 15, het café of ruimte 25 waar ik met één van onze leden piano speelde. Het is leuk om het gebouw zo door te reizen en te leren kennen. Het gebouw is heel sfeervol."

Speciale nummers?
“Ik kies twee nummers die bijzonder zijn voor leden van Siena en één van mijn band Out Of Skin, mijn eigen therapie.”

Angie – The Rolling Stones. Toen één van onze leden uit quarantaine kwam zong hij zijn eigen tekst over dit nummer: ‘eentje, eentje, ik zit hier in mijn eentje op de bank’.

Stil In Mij – Van Dik Hout. Dit nummer spelen we met de Siena band waarin iedereen heel mooi zingt in de rustige stukjes en helemaal losgaat in het wilde gedeelte op djembe, cello, xylophoon, sambaballen en gitaren.

The Fair and Eerie – Out Of Skin. Over het leven van de blind wordende dichter Jelmer van Lenteren.”

Meer informatie over Siena vind je hier.