Ondertussen in Popradar: Jonas Nieuwenbroek
In deze rubriek belichten we een band, act, muziekdocent of ander bekend figuur vanuit de oefenruimte van ons historisch pand in Loosduinen. Van Djembé groep tot yoga docent, van metal band tot DJ. Zij nemen je mee in de oefenruimte en geven je een kijkje achter de schermen van hun repetitie. Wat maakt zo’n repetitie nou geslaagd? En hoe hou je het gezellig als je als band al meer dan 15 jaar samen speelt?

Jonas Nieuwenbroek
De 27-jarige slagwerker Jonas Nieuwenbroek, ook wel bekend van Nikobo Nordic Jazz Trio en Marvin Dee Band geeft inmiddels 5 jaar met veel plezier les bij Drumschool Stefan van de Brug. "Muziek maken is en blijft gewoon het leukste wat er is. Het plezier van muziek kom ik tegen in lesgeven, muziek schrijven, live spelen, repeteren en zelf studeren. Als muzikant is het hard werken maar wel altijd met veel plezier."

Corona struggles
Deze lockdown vraagt om de nodige creativiteit, de lessen worden namelijk online gegeven. Jonas is in ieder geval heel blij om middels deze lessen zijn leerlingen te kunnen blijven ondersteunen: "Het is heel erg dubbel, sommige leerlingen hebben nergens last van en anderen lopen op hun tenen om alles te kunnen bolwerken met de huidige omstandigheden. Daar zitten soms best heftige verhalen tussen. Ik ben in ieder geval blij dat ze in de les alleen maar met drummen bezig kunnen zijn en dat ik ze daarbij kan helpen."

Wat is het mooiste wat je tijdens een les hebt meegemaakt?
"Voor corona liet ik leerlingen soms bij elkaar mee kijken aan het eind van een les, vooral als ze tegen dezelfde dingen aanliepen. Als ze elkaar vervolgens dan zien oefenen beseffen ze dat het logisch is dat niet alles vanzelf gaat. Dat vind ik altijd hele mooie momenten. "

Welke muziek inspireert Jonas? Check de Popradar's Favorites Spotifylijst voor zijn top 3 songs: https://spoti.fi/35l4lWS.
Meer informatie Drumschool Stefan van de Brug lees je hier.