Donderdag 26 september 2024
Aanvang: 20:00

20Hz Fader + Black Tarantula
Entree: Gratis
Locatie: Radarcafé

20Hz Fader (21:00)

20Hz Fader, een nieuwe Psych-Doom-Rock band uit het westen van Nederland. Wervelende 70's fuzz, echoënde 60's surf, krakende 80's laagte en ijzingwekkende B-horror vibes.

In september 2023 werd 20Hz Fader geboren uit de gedeelde passie van Stephen, Manuels en Evert voor alles wat doomy, fuzzy en bizar is. Wekelijks kwamen ze samen in de kelder van hun huis om op organische wijze sappige stukjes underground rumble te maken. Net als een Argula-plant met een overdosis phostrogen groeiden de tracks snel uit tot Triffid-formaat. Om de opwinding en uitbundigheid te vangen die de keldermuren tijdens het proces hadden doordrenkt, drukte het trio in januari 2024 op 'Record' om hun eerste partij storende frequenties te oogsten.

Gitaar Stephen de Ruijter

Drums Manuel Renaud

Bass & Vocals Evert van Leeuwen

Facebook
Soundcloud
Bandcamp

Black Tarantula (22:00)

Black Tarantula is de enige Netherkraut band ter wereld. Netherkraut is een mengeling van surf, psychedelische garagerock en krautrock; tijdloze jaren zestig muziek die tijdloos is gebleven via het psychedelische tijdsvacuüm.

Troebele ( paddo) wolken omhullen de mystieke geschiedenis van dit Nederlandse viertal. De wildste verhalen doen de ronde. Niet alleen zit drummer Jesus elke zes weken op een boot ergens op een oceaan, bassist Guillermo maakt dagelijks bergopwaarts postrondjes in de vreselijke obscuriteiten van het niets. Bovendien heeft gitarist Mr. Escobar AKA ''The Colombia Connection", zoals zijn naam al zegt, zeer dubieuze connecties in de donkere onderwereld die zich uitstrekken tot, je raadt het al, Colombia. Deze godfatherfiguur gaf op een dag opdracht om de arm van zijn favoriete gitarist af te hakken en op zijn eigen lichaam te naaien! Wat zijn capo's ook daadwerkelijk deden! Organist Sun Rob vliegt in ruimteschepen en beweert dat hij familie is van Sun Ra.

Instagram
Facebook
Spotify
YouTube