Vrijdag 21 juni 2024
Aanvang: 20:00

Lizanne & The Night-Light + Ma'China + 10Ct. PistolEntree: Gratis
Locatie: Radarcafé

Lizanne & The Night-Light (20:30)

Ontstaan in de bruisende muziekscene van Den Haag, is The Night-Light een dynamische en energieke band die de donkere nachten verlicht met hun rauwe en meeslepende muziek. Sinds het prille einde van 2023 hebben ze op lokale podia gespeeld met een mix van krachtige covers en eigen nummers die het publiek lekker meeslepen.

The Night-Light is een samensmelting van diverse generaties met een collectieve passie voor muziek.

Deze avond brengt Lizanne met behulp van Jasmijn de emotie en kracht in The Night Light nummers terwijl Remy en Skip op gitaar de riffs en melodieën verzorgen op een stevig fundament van Luc op drums en Vincent op de bas.

Wat The Night-Light zo uniek maakt, is hun vermogen om een breed scala aan invloeden te omarmen en deze te verwerken in hun eigen originele geluid. Van de opzwepende energie van Green Day tot de tijdloze klanken van The Rolling Stones, springt de band lekker door verschillende genres en stijlen, waardoor een meeslepende ervaring ontstaat die zowel nostalgisch als verfrissend is.

Ma'China (21:30)

Ma’China is in 1991 gestart door René Duurkoop, Henriet van Rossum en Raymond van Melzen. Inmiddels is de band uitgegroeid tot een Nederlands collectief met leden uit Den Haag, Almere en Utrecht.

Ma’China maakt een eigenzinnige cocktail van rock en funk met verrassende vleugjes van alles en nog wat. Het resultaat is een krachtige sound die zeer afwisselend en tóch herkenbaar is. De band treedt op met eigen nummers, maar op zeldzame momenten bouwen de leden van de band bekende songs om tot typische Ma’China-juweeltjes.

Ma’China heeft vier CD’s in eigen beheer uitgebracht: Departure (2015), Between a Madman (2007), 2 Fish In A Bowl (2003), See The Smoke (1999) en Life On Mars (1998). Verder maakt de band regelmatig mp3 projecten die via de eigen website te downloaden zijn.

Live moet het knallen, vindt Ma’China. Zeer positief is de frisse, enthousiaste uitstraling van de band. Ze weten hun muziek goed over te brengen op het publiek. De zanger slingert Ma’China’s maatschappelijke betrokkenheid met kracht de zaal in. De gitarist wisselt funky, percussieve partijen af met ‘walls of sound’ a la Hendrix. De tegendraadse baslijnen van de bassist zijn ritmisch en vormen een hecht samenspel met drums en gitaar. De drums zijn speels en leggen een sterk swingende basis. De toetsen ondersteunen subtiel, maar kleuren onmiskenbaar het geluid van de band.

10ct. Pistol (22:30)

10 Ct. Pistol komt eind 2022 tot leven wanneer Sergio (gitaar, zang), Fabienne (bass) en Bart (drums) bij elkaar komen. Er wordt gezocht naar de juiste sound en geëxperimenteerd met blazers en toetsen. Wanneer Paolo (leadgitaar) zich voegt bij het drietal vallen de puzzelstukjes op zijn plaats en is de sound van 10 Ct. Pistol daar! In 2023 wordt hard gewerkt aan het schrijven van muziek en eind 2023 zijn er zo’n 10 nummers af om de planken mee op te gaan! In 2024 bespringt 10 Ct. Pistol de lokale podia en staan ook de opnamen gepland voor het eerste album. Alles gebeurt in eigen beheer en naar verwachting zal in het najaar van 2024 het debuutalbum uitgebracht worden. Hou onze insta tot die tijd in de gaten, kom ons uitchecken op de lokale podia en wie weet wordt er voor die tijd nog wel ergens alvast een singeltje gedropt!