Gezocht: directeur voor Popradar!


Kun jij met visie en daadkracht mensen meenemen in een nieuw perspectief? Ben jij een natuurlijke verbinder die makkelijk in een netwerk beweegt? Dan is Popradar op zoek naar jou.

Wat ga je doen?
Popradar is een kleinschalige organisatie waarbij de directeur verantwoordelijk is voor de ontwikkeling, bedrijfsvoering en resultaten en van Popradar en verantwoording aflegt aan het Bestuur. De directeur is het boegbeeld van Popradar en een belangrijke verbindende factor in de organisatie. Met een heldere visie geeft de directeur richting en sturing aan de interne organisatie en ontwikkelt deze verder in nauwe samenwerking met de medewerkers. Er worden heldere keuzes gemaakt en prioriteiten gesteld. De inhoudelijke en bedrijfsmatige aspecten dienen goed op elkaar afgestemd te worden.

Popradar verkrijgt haar gelden grotendeels via gemeentelijke subsidies. In goede afstemming en samenwerking met de gemeentelijke stakeholders zet de directeur Popradar stevig op de kaart. Naast het bestendigen van de structurele gemeentelijke subsidie, ligt er de uitdaging om ook andere geldstromen (bijvoorbeeld externe fondsen) aan te boren waardoor de afhankelijkheid van de gemeentelijke subsidie minder groot wordt. Ook versterkt de directeur de positie van Popradar door de organisatie stevig te profileren in de (Haagse) markt bij bestaande samenwerkingsrelaties en door het aangaan van nieuwe relaties en initiatieven. De directeur is tevens voorzitter van het Haags overleg Popmuziek (HOP), een halfjaarlijks overleg met de vertegenwoordigers van de Haagse poporganisaties.

Jouw profiel:
Je bent een toegankelijk, zichtbare en verbindende leider met een inspirerende visie en gevoel voor positionering van een organisatie. Je bent een ervaren cultureel ondernemer en zoekt buiten de vertrouwde kaders naar creatieve oplossingen voor zakelijke uitdagingen. Jij hebt vertrouwen in de kwaliteiten van de professionals die je aanstuurt, geeft verantwoordelijkheid en daagt hen op positieve wijze uit om hun talenten maximaal in te zetten. Als mensen-mens sta je als leider tussen de mensen, je ziet het als jouw rol om duidelijke doelen en prioriteiten te stellen. Je beschikt over strategisch inzicht en maakt vlot de vertaling naar de praktijk. Ook in drukke perioden straal je rust en vertrouwen uit en houd je je relativeringsvermogen en humor. Je bent bestuurlijk sensitief en weet dit te verbinden met bedrijfsmatige scherpte. Voor subsidieverstrekkers en overheden ben je een overtuigende en betrouwbare gesprekspartner.

Je hebt een aantoonbaar hbo werk- en denkniveau en bent bekend met de culturele sector. Je hebt ervaring met bedrijfsvoering en positionering van een organisatie. Je hebt een sterke intrinsieke motivatie, begrijpt en voelt de toegevoegde waarde van Popradar voor de Haagse maatschappij.

Wat Popradar biedt?
Je krijgt een uitdagende leidinggevende rol in een inspirerende, sprankelende en creatieve omgeving met gepassioneerd collega’s. Binnen de Haagse popscene kun je echt het verschil gaan maken door ruimte te creëren voor Haags muziektalent. Het betreft een functie voor 28-36 uur per week met een salaris van maximaal € 4900,- bruto per maand o.b.v. 38 uur exclusief vakantietoeslag (cao poppodia- en festivals) en iedere dag de gelegenheid om op de werkvloer van muziek te genieten.

Informatie en sollicitatieprocedure:
De werving en voorselectie van deze procedure is een samenwerking tussen Publiek Netwerk en Popradar. Graag ontvangen wij op korte termijn, bij voorkeur voor 4 juli, jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief waarin je aangeeft wat jou inspireert in deze functie en in het werken bij Popradar.

Solliciteren kan via de website van Publiek Netwerk.

Wil je eerst meer informatie of sparren of deze rol je past, neem dan contact op met Gea Zeilstra (06 50 69 13 83) of Gino Langer (06 54 34 54 72, Popradar) of mail naar geazeilstra@publieknetwerk.nl.

Planning
• De gesprekken bij Publiek Netwerk vinden doorlopend plaats.
• De eerste gesprekken bij Popradar worden in overleg met de kandidaten gepland.

Popradar is een organisatie die zorgt voor een levendige en diverse popscene binnen Den Haag. Het popcentrum creëert nieuwe lokale, nationale en internationale kansen voor Haagse acts en muzikanten. Zij is een kweekschool voor talent op vele fronten: onder andere voor muzikanten, technici en horecapersoneel. Haagse muzikale acts en muzikanten van beginner tot professional kunnen bij Popradar Music Support vrijblijvend aankloppen voor advies, kennis en netwerk of voor financiële hulp.

Over Popradar
Jaarlijks organiseert Popradar in samenwerking met culturele partners uit de stad de Haagse Popweek, een lokaal evenement voor Haags opkomend poptalent. De Haagse Popweek fungeert als etalage voor genres als pop, rock, indie, urban/hiphop, elektronica en voor singer-songwriters. Daarnaast worden er voor muzikanten kennissessies, workshops, demopanels en talks georganiseerd.

Popradar is gevestigd in een prachtig pand in Loosduinen. In dit authentieke pand zijn 20 repetitieruimtes, een professionele geluidsstudio, verschillende les- en presentatieruimtes en een grote zaal die te huur is voor optredens, feesten en meetings. En natuurlijk is er ook een eigen Radarcafé. Hier zijn wekelijks optredens en elke woensdagavond verandert het café in een openbare radiostudio.

Popradar is een platte organisatie waar ongeveer 20 bevlogen medewerkers werken die samen hun kennis en expertise inzetten vanuit hun passie voor muziek. Daarnaast zijn er circa 20 actieve vrijwilligers actief en is het een leer- en werkplek voor jongeren en studenten.

Popradar in transitie: de uitdaging die er ligt
De afgelopen jaren heeft Popradar pittige tijden gekend. De naweeën van Covid, hogere energieprijzen, vele personele wisselingen, een hoge werkdruk en de kosten aan het prachtige pand hebben geleid tot financiële problemen en een noodkreet aan de Gemeente. Begin dit jaar is er een subsidie (noodsteun) toegekend door de gemeente en is er een herstelplan opgesteld om de ontstane problematiek het hoofd te bieden. Ook heeft Popradar begin dit jaar haar Meerjarenbeleidsplan Kunst en Cultuur 2025 - 2028 (Kunstenplan) ingediend bij de Gemeente. Om de unieke faciliterende taak die Popradar heeft met Music Support voor de Haagse popsector te borgen, wordt Popradar deels buiten de algemene beoordeling van het kunstenplan gefinancierd.

Popradar liggen de komende jaren de uitdagingen op de volgende onderwerpen:
• De bezieling en verbinding binnen het enthousiaste team stimuleren;
• Duidelijke en creatieve visie en strategische positionering van Popradar;
• Basis op orde en doorontwikkeling van de bedrijfsvoering (o.a. optimalisatie werkprocessen, implementatie CAO);
• Achterstallig onderhoud en verduurzaming van het pand;
• Optimalisering van de verhuurpotentie van de bestaande ruimtes en studio’s in het gebouw.

Voor deze uitdagingen zoekt Popradar een nieuwe directeur die samen met de collega’s aan de toekomst van Popradar gaat werken.